• Γραφείο Τύπου

Προκλητικές οι ενέργειες Ακιντζί - Ζημιογόνες οι κινήσεις των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ

Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες του Μουσταφά Ακιντζί σε σχέση με την απόφαση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει κλείσιμο κάποιων οδοφραγμάτων, ως προληπτικό μέτρο απέναντι στον ιό του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, θεωρούμε απαράδεκτες και ζημιογόνες τις κινήσεις των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, που εμμέσως καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ για το κλείσιμο οδοφραγμάτων.


Ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε παράπονα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε σχέση με το εν λόγω μέτρο, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα αποστείλει και σχετική επιστολή στον ΓΓ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καταγγέλλοντας την Κυπριακή Δημοκρατία. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο και προκλητικό ότι, την ώρα που όλα τα κράτη ανά το παγκόσμιο εντείνουν τα μέτρα τους απέναντι στον ιό του κορωνοϊού, ο Μουσταφά Ακιντζί ιεραρχεί άλλες προτεραιότητες, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Το μόνο που επιτυγχάνει με αυτή την τακτική, είναι να στέλνει το μήνυμα ότι δεν επιδιώκει το καλώς νοούμενο όλων των Κυπρίων, αλλά αντιθέτως παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας, πολιτικοποιώντας το ζήτημα.


Από την άλλη, οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Γιώργος Γεωργίου, προσθέτουν όπλα στη φαρέτρα του Τούρκου κατακτητή, με την επιστολή που απέστειλαν στην Κομισιόν. Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί λανθασμένη και ζημιογόνα την εν λόγω κίνηση των Ευρωβουλευτών, σε μια κρίσιμη περίοδο που θα τύχει εκμετάλλευσης από Άγκυρα και ψευδοκράτος. Το Κίνημα μας θεωρεί ότι οι όποιες διαφωνίες πρέπει να παραμείνουν εντός Κύπρου.


Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει στις οποιεσδήποτε πιέσεις ασκούνται τις τελευταίες ώρες, καθώς προέχει το δημόσιο συμφέρον.


Συμμαχία Πολιτών

68 views0 comments