• Γραφείο Τύπου

Πλήρης στήριξη στα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για κλείσιμο συνόρωνΗ Συμμαχία Πολιτών εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στην Ελληνική Κυβέρνηση, σε ότι αφορά στα μέτρα που λαμβάνει για να αντιμετωπίσει τις προκλητικές κινήσεις του Ερντογάν.


Η Τουρκία έκανε πράξη τις απειλές της, χρησιμοποιώντας δεκάδες χιλιάδες προσφύγων για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δέχεται ξεκάθαρη επίθεση από την Άγκυρα και ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε πλήρη στήριξη στα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση.


Το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο ήταν και είναι μονόδρομος, για να μπει μια ασπίδα στα ελληνικά σύνορα από ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών.


Η ενεργοποίηση του άρθρου 78(3) της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πρώτη κλήση των κρατών-μελών, για να παρέχουν στήριξη στο/στα κράτη που δέχονται αιφνίδιες εισροές υπηκόων τρίτων χωρών. Ορθώς η Ελληνική Κυβέρνηση το θέτει σε ενεργοποίηση καθώς η κατάσταση στο συνοριακό πέρασμα του Έβρου κρίνεται εκτάκτου ανάγκης.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να λάβει άμεσα μέτρα προς προστασία των κρατών – μελών, από τις προκλητικές ενέργειες Ερντογάν. Αντ’ αυτού, μέχρι στιγμής βλέπουμε τη Γερμανία με τη στάση της να ενθαρρύνει τον Ερντογάν, να εκβιάζει την Ε.Ε. και να εμπορεύεται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, αφήνοντας την Ελλάδα να επωμιστεί δυσανάλογο βάρος.


Γεωργία Αντωνίου

Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου

53 views0 comments