Περιστατικά βίας στα τμήματα επειγόντων περιστατικώνΒία στα νοσοκομεία

Είναι αδιανόητο σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι λειτουργοί υγείας να μην μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους λόγω απειλών αλλά και βίαιων περιστατικών εναντίον τους.

Είναι απαράδεκτο οι λειτουργοί υγείας αυτού του κράτους να δέχονται επιθέσεις με πρόκληση σωματικής βλάβης την ώρα άσκησης του καθήκοντος τους. Δυστυχώς δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, αφού σε διάστημα ενός έτους είχαμε 12 περιστατικά βίας και κανείς δεν γνωρίζει πόσα ακόμα δεν καταγγέλθηκαν λόγω της υπεύθυνης και επαγγελματικής στάσης που τήρησαν γιατροί και νοσοκόμοι στα Τμήματα Επειγόντων περιστατικών.

Το θέμα αφορά το Υπουργείο Υγείας την αστυνομία αλλά και το υπουργείο δικαιοσύνης, οι οποίοι οφείλουν και να διασφαλίσουν ένα ασφαλές περιβάλλον που να επιτρέπει στους εργαζόμενους να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντα τους.

Η κυβέρνηση μετά τις τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία δεν πρέπει να επιτρέψει και την απαξίωση του κοινού έναντι των κρατικών νοσηλευτηρίων και κυρίως έναντι των λειτουργών Υγείας οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν καθημερινά τη μάχη για περίθαλψη των λιγότερο προνομιούχων συμπολιτών μας.

Εκτιμούμε ως θετικές τις ενέργειες του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη για ενίσχυση των νοσηλευτηρίων με νέες θέσεις. Πέραν τούτου αναμένουμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης για την ασφάλεια των εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Βιαστανοσοκομεία

1 view0 comments