Περιουσιακά στοιχεία Λαϊκής ΤράπεζαςΛαϊκή Τράπεζα

Ληστεύθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου οι καταθέσεις των πολιτών και η Αρχή Εξυγίανσης εδώ και τέσσερα χρόνια φαίνεται να κάνει πάρτι με τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής σε βάρος των καταθέτων.

Τέσσερα χρόνια μετά από το κλείσιμο της Λαϊκής τράπεζας (υπενθυμίζουμε ότι το κούρεμα των καταθέσεων ήταν εργαλείο για την ανακεφαλαιοποίηση και τη διάσωση της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, αλλά η Λαϊκή έκλεισε), φτάσαμε στο σημείο να χαθούν τεράστια ποσά από τα περιουσιακά σημεία της Λαϊκής και κατ΄ επέκταση να μειωθούν οι αποζημιώσεις των κουρεμένων καταθετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Φιλελεύθερος» Αρχή εξυγίανσης τρέχει στο παρά πέντε να προλάβει χρονοδιαγράμματα και να περισώσει ότι μπορεί.

Ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε από την πρώτη στιγμή ότι η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής έπρεπε να περιέλθει στους κουρεμένους καταθέτες.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε τη διαχείριση αλλά χειρίστηκε με τον χείριστο τρόπο της περιουσίες αυτών των ανθρώπων.

Ληστεύθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου οι καταθέσεις των πολιτών και η Αρχή Εξυγίανσης εδώ και τέσσερα χρόνια φαίνεται να κάνει πάρτι με τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής σε βάρος των καταθέτων. Μήπως για αυτό το λόγο δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή των πρώην καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας στη διαχείριση της;

Ως Συμμαχία Πολιτών απαιτούμε όπως δημοσιοποιηθούν αναλυτικά τα έξοδα της Αρχής Εξυγίανσης.

Ως Συμμαχία Πολιτών, συνεπείς με τις θέσεις που είχαμε από την εποχή του κουρέματος, δηλώσαμε την ετοιμότητα μας, να εργαστούμε έτσι ώστε να μπορέσει αυτή η πλέον πληγείσα κοινωνική ομάδα να αποκατασταθεί χωρίς ταυτόχρονα να υπάρξει επιβάρυνση για τους υπόλοιπους πολίτες ή για τα δημόσια οικονομικά. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε στο τελικό στάδιο να παρουσιάσουμε την Πρόταση που αναλύσαμε πριν ένα μήνα στο ΣΥΚΑΛΑ.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΛαϊκήΤράπεζα

1 view0 comments