• Γραφείο Τύπου

Πασχαλινό μήνυμα Συμμαχίας ΠολιτώνΜε την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, παρά τη φετινή διαφορετικότητά τους, η Συμμαχία Πολιτών εύχεται σ’ όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.


Το φετινό Πάσχα βρίσκει την Κύπρο να αγωνίζεται ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού και τους Κύπριους στα σπίτια τους, ως ένα απ’ τα βασικά μέτρα κατά της νόσου COVID-19. Τα αποτελέσματα των μέτρων όμως μας δείχνουν ότι #ΘαΤαΚαταφέρουμε.


Εκτός από την επίκαιρη μάχη με την πανδημία, το φετινό Πάσχα βρίσκει για ακόμα μια φορά την πατρίδα μας σκλαβωμένη, τις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού ουσιαστικά σε στασιμότητα και την οικονομία μας να ακροβατεί με τη δίνη που θα φέρει η κρίση.


Οφείλουμε όλοι μαζί να στραφούμε με αγάπη στους συνανθρώπους μας. Να συμβάλουμε όλοι έτσι ώστε να μην υπάρξει οικογένεια χωρίς γιορτινό τραπέζι και παιδί χωρίς ένα τουλάχιστο δώρο. Όλοι μαζί ν’ αγωνιστούμε για το κοινό καλό. Να κάνουμε πράξη το υπέρτατο μήνυμα του Χριστιανισμού. Την αγάπη. Και όλα αυτά, χωρίς να ξεχνούμε ότι ο περιορισμός θα μας βοηθήσει ώστε το γιορτινό τραπέζι του χρόνου να μας βρει όλους μαζί.

Οφείλουμε ενωμένοι και μακριά από διχασμούς ν’ αγωνιστούμε για μια πραγματικά ελεύθερη Κύπρο, ελεύθερη από την πανδημία πρώτα από όλα και ελεύθερη από την τουρκική κατοχή. Ας αγωνιστούμε διπλά, μονοιασμένοι, για μια ανάσταση που θα σημάνει το τέλος της νόσου που μας ταλανίζει αλλά συνάμα και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.


Μια λύση που να διασφαλίζει όλα τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής. Μια λύση που να εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.

28 views0 comments