Παραίτηση Συλλούρη ζητά η Συμμαχία Πολιτών και ποινική έρευνα για αποκαλύψεις Al Jazeera

Updated: Oct 13, 2020

Συνεχίζεται ο σάλος από τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera, για το κυπριακό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Η Συμμαχία Πολιτών ζητά παραίτηση του Προέδρου της Βουλής ενώ κρίνει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να διατάξει ποινική έρευνα.

Η Συμμαχία Πολιτών από την πρώτη της αντίδραση για το σχετικό θέμα, τόνισε ότι τα κίνητρα για το σχετικό ρεπορτάζ είναι κακόβουλα. Παράλληλα όμως μελετήσαμε με προσοχή το δημοσίευμα καθώς και το σχετικό βίντεο που παρατίθεται, από τα οποία προκύπτουν σοβαρά ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα:


1. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, απεικονίζεται να εμπλέκεται σε θέματα τα οποία δεν είναι της αρμοδιότητας του ενώ δεν διστάζει να εξηγεί τους τρόπους παράκαμψης προνοιών της νομοθεσίας, με σαφή κατάχρηση της θέσης του. Η παραίτηση του κυρίου Συλλούρη είναι μονόδρομος και είναι κάτι που ο ίδιος θα έπρεπε να είχε ήδη πράξει, αφού διακρίνεται να προβαίνει σε κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη παρανομίας. Η πρόθεση του να καλέσει τον υπουργό Εσωτερικών και τον Γενικό Διευθυντή στο γραφείο του, όπως και να επικοινωνήσει με ομολόγους του άλλων χωρών για να βρεθεί τρόπος συγκάλυψης των πραγματικών δεδομένων, είναι απαράδεκτη.

2. Μία σειρά από επαγγελματίες απεικονίζεται να παραδέχεται ότι απέκρυψε απ’ το κράτος πληροφορίες, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι πελάτες των εν λόγω επαγγελματιών. Κάπου εδώ πιθανόν να προκύπτει και πιθανή χρηματοδότηση λειτουργών ή άλλων κρατικών αξιωματούχων. Ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει να διατάξει ποινική έρευνα προς διερεύνηση των πιο πάνω.

375 views0 comments