Παραγωγικότητα στην ΚύπροΠαραγωγικότητα

Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), αναφέρουν μεταβολή της παραγωγικότητας στην Κύπρο κατά 0.1% για το 2016, τη στιγμή που τα αντίστοιχα νούμερα της Ε.Ε. τα τελευταία πέντε χρόνια κυμαίνονται σταθερά στο 0.5-0.6%. Με βάση, δε, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τη Eurostat, η Παραγωγικότητα Εργασίας της Κύπρου κατατάσσεται στη 15η θέση μεταξύ των 28 χωρών μελών της ΕΕ.

Ακόμη χειρότερη, είναι η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για το 2017, αφού αναμένεται το δημόσιο χρέος της χώρας μας να αυξηθεί ακόμη παραπάνω, φτάνοντας μέχρι και το 109% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη και τα κόμματα που στήριξαν τη μνημονιακή πολιτική δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τη χώρα σε πορεία πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης, ρεαλιστικής οικονομικής ευημερίας και προπαντός κοινωνικοοικονομικής σταθερότητας και δικαιοσύνης.

Από το 2013 ο Γιώργος Λιλλήκας και η Συμμαχία Πολιτών επιμένουν στην ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας, ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολιτών.

Προτάσσουμε την στροφή στην καινοτομία και στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Ταυτόχρονα, έχουμε σχέδιο για τη στήριξη των χαμηλότερων κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων και των παραδοσιακών τομέων της οικονομίας μας, που είχαν επιτελέσει θαύματα στο παρελθόν και τώρα απειλούνται με εξαφάνιση. Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός έχει όραμα την ευημερία των πολιτών και όχι των αριθμών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών

1 view0 comments