• Γραφείο Τύπου

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο. Για τούτο και δεν αποδεχόμαστε οι γυναίκες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο ΓεΣΥ να υποβάλλονται σε τεστ Παπανικολάου, αλλά και σε μαστογραφία κάθε δυο χρόνια.

Η 4η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά Καρκίνου και είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά της επάρατης νόσου.


Μας υπενθυμίζει την ανάγκη πρωταρχικά σαν κοινωνία να σταθούμε εμπράκτως δίπλα στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.


Τιμούμε την μνήμη όσων έφυγαν. Στεκόμαστε δίπλα σε όσους δίνουν την μάχη για καλύτερη ποιότητα ζωής και παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας.


Μας θυμίζει επίσης την υποχρέωση της πολιτείας τόσο προς τους καρκινοπαθείς όσο και προς τους άλλους χρόνιους ασθενείς για την πλήρη και ορθή εφαρμογή του ΓΕΣΥ για να μπορέσει διασφαλιστεί για όλους τους πολίτες το δικαίωμα στην πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.


Ταυτόχρονα ως Συμμαχία Γυναικών είμαστε κάθετα αντίθετες στην απόφαση του ΟΑΥ σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο ΓεΣΥ να υποβάλλονται σε τεστ Παπανικολάου, αλλά και σε μαστογραφία κάθε δυο χρόνια. Όλοι γνωρίζουν ότι η πρόληψη αποτελεί και την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μια τέτοια απόφαση η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών. Ζητούμε, απαιτούμε από τον ΟΑΥ να ανακαλέσει αυτή την απόφαση του.


7 views0 comments