Η Συμμαχία Γυναικών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου


Δήλωση της Προέδρου της Συμμαχίας Γυναικών και υποψήφιας βουλεύτριας με τον συνδυασμό «ΕΔΕΚ - Κοινωνική Συμμαχία», Ρένας Γιαβάση.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σ' όλο τον πλανήτη.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας ήρωες, που δίνουν καθημερινά τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους! Σ’ αυτά τα παιδιά, που αντί να βρίσκονται στις παιδικές χαρές με τους φίλους τους, είναι στα ιατρικά κέντρα για περίθαλψη. Με παντοτινούς συνοδοιπόρους τους, τους γονείς τους, που αφιερώνουν τη ζωή τους στον αγώνα για θεραπεία των παιδιών τους.


Τα τελευταία χρόνια, με τη ραγδαία αύξηση της ιατρικής επιστήμης και τα μέγιστα επιτεύγματα που έχουν γίνει κατορθωτά, ποσοστό 70% των παιδιών που διαγνώστηκαν με καρκίνο, θεραπεύτηκαν πλήρως, όταν είχαν πρόσβαση σ’ εξειδικευμένη θεραπεία και καταρτισμένο προσωπικό. Δεν πρέπει να αφήνεται κανένα παιδί μόνο του και πρέπει να τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα όπως κανένας μικρός ήρωας δεν τύχει αποκλεισμού από εξειδικευμένες θεραπείες.


Στεκόμαστε μ’ απόλυτο σεβασμό και αλληλεγγύη απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά, τις οικογένειες τους καθώς και τους ιατρούς που τα φροντίζουν! Ο καθένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής των µικρών ασθενών, με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης µυελού των οστών ή στηρίζοντας τις οργανώσεις υποστήριξης των παιδιών, που είναι καθημερινοί αρωγοί των μικρών ηρώων και των οικογενειών τους.