Οι προκλητικές δηλώσεις ΆινταΚυπριακό

Επιβάλλεται δυναμική αντίδραση του ΠτΔ , όχι δια δηλώσεων για εσωτερική κατανάλωση σε εκπομπές αλλά με επίσημα διαβήματα στον ΟΗΕ. Οφείλει να υπερασπιστεί το Κράτος μας. Η σιωπή του συνιστά συνενοχή και αποδοχή των δηλώσεων Άιντα.

Συνεχίζει ανενόχλητος ο κ. Άιντα να προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις που υποσκάπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία και «αδειάζουν» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χθες βράδυ δήλωσε ότι η Διάσκεψη στη Γενεύη ήταν πενταμερής και θα παραμείνει ως έχει, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι με τον όρο πενταμερής εννοεί τις δυο πλευρές στην Κύπρο, δηλαδή τις δυο κοινότητες και τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Απροκάλυπτα δεν ανέφερε την πουθενά την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Άιντα αναπαραγάγει τόσο τις τουρκικές θέσεις όσο και κάποιων άλλων ξένων πρωτευουσών και ξεφεύγει από τους όρους εντολής που έχει. Ο εκπρόσωπος του Γ.Γ ΟΗΕ οφείλει να είναι αμερόληπτος και ακόμη περισσότερο να σέβεται τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Είναι αδιανόητο, δημόσια, ο εκπρόσωπος του Γ.Γ ΟΗΕ να μην αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι κράτος μέλος του ΟΗΕ.

Επιβάλλεται δυναμική αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι δια δηλώσεων για εσωτερική κατανάλωση σε εκπομπές αλλά με επίσημα διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη. Οφείλει να υπερασπιστεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Η σιωπή του Προέδρου Αναστασιάδη συνιστά συνενοχή και αποδοχή των δηλώσεων Άιντα.

#Κυπριακό #ΕσπενΜπάρθΑιντα

4 views0 comments