• Γραφείο Τύπου

O ΠτΔ εξίσωσε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία με το παράνομο κράτος

Ενώ η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη διατεινόταν τις προηγούμενες μέρες δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποφασίσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης», με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η απόφαση δεν ελήφθη μόνο από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά ήταν κοινή με την Τουρκοκυπριακή ηγεσία.


Η ειρηνευτική δύναμη (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) μάλιστα, επιβεβαιώνοντας τα όσα έγιναν γνωστά, χαιρέτισε την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, για σταδιακή άρση των περιορισμών διακίνησης από τα σημεία διέλευσης!


Η Συμμαχία Πολιτών καυτηριάζει την εξίσωση του νόμιμου με το παράνομο κράτος από μέρους των κυβερνώντων. Την ώρα που η Τουρκοκυπριακή ηγεσία διατηρεί και προβάλλει έναν αποσχιστικό κράτος στα κατεχόμενα και δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της δίνει λόγο για αρμοδιότητες του μόνου νόμιμου και κυρίαρχου κράτους στην Κύπρο.


Δυστυχώς οι συμπεριφορές αυτές δεν πρόκειται να εκληφθούν από κανένα ως μια κίνηση καλής θέλησης ή άλλως πως. Το μόνο που εκλαμβάνει κανείς είναι εκχώρηση εξουσιών σε μια ανώμαλη κατάσταση η οποία επιβλήθηκε και συντηρείται στην Κύπρο από τον τουρκικό κατοχικό στρατό.   


Γιώργος Λιλλήκας

Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών