Ο ΠτΔ έπρεπε να παρουσιαστεί στην εκδήλωση των ΗΕ

Η άρνηση από μέρους του κ. Ακιντζί να παραστεί στην εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο δεν θα έπρεπε κατά την άποψή μας να οδηγήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο να αρνηθεί κι ο ίδιος να παραστεί.


Σε μια φάση όπου δυστυχώς τα Ηνωμένα Έθνη δεν τηρούν την αντικειμενικότητα και δεν επιρρίπτουν τις ευθύνες για το παρατεινόμενο αδιέξοδο εκεί που ανήκουν, δηλαδή στην τουρκική πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.


Θα έπρεπε κατά την άποψη μας να δώσει την παρουσία του, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκληση των Ηνωμένων Εθνών κι απ’ εκεί και πέρα ας άφηνε την τουρκική πλευρά να δικαιολογήσει εκείνη στα Ηνωμένα Έθνη την σοβαρότητα των άλλων δεσμεύσεων που είχε ο κ. Ακιντζί για να αρνηθεί να παραστεί σε μια εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών.


Το Κυπριακό είναι σε πάρα πολύ κρίσιμη φάση. Θεωρούμε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και ενδεχόμενα η Τουρκία να επιχειρήσει να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Αμμοχώστου και ενδεχόμενα και στην νεκρή ζώνη. Γι’ αυτό τον λόγο η δική μας πλευρά πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες, να δείχνει την καλή της διάθεση, αλλά παραμένοντας πάντα σταθερή στα ζητήματα αρχών που μπορούν να καταστήσουν – αν πετύχουμε λύση του Κυπριακού – λύση δίκαιη και βιώσιμη. 

2 views0 comments