Ο Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών Λεμεσού σε τηλεδιάσκεψη του EDP

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Συμμαχίας Πολιτών Λεμεσού, Γιώργος Ευσταθίου, συμμετείχε εκ μέρους του Κινήματος, σε τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP). Ανάμεσα στα διάφορα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης για την πανδημία, η πράσινη ανάπτυξη αλλά και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι το σχέδιο ανάκαμψης, το οποίο έχει ψηφιστεί είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι πραγματικά θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να ανταπεξέλθουν σε βάθος χρόνου απ’ τα οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει η πανδημία. Επίσης, ανέφερε ότι μέρος απ’ το κονδύλι των 1.8 τρις ευρώ θα διατεθούν για την πράσινη ανάπτυξη. Επεσήμανε παράλληλα το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαθέσει σεβαστό χρηματικό ποσό από το εν λόγω κονδύλι, ούτως ώστε να στηρίξει εταιρείες για να ξεφύγουν από το γραμμικό μοντέλο οικονομίας που ακολουθούν και να εφαρμόσουν το κυκλικό μοντέλο οικονομίας.


Όσον αφορά για τις προκλήσεις της Τουρκίας, έγινε αναφορά στις εντάσεις που δημιουργεί η Τουρκία με τις έκνομες ενέργειες της και εξήγησε ότι η Άγκυρα λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.


Καταληκτικά, έγινε για ακόμα μια φορά αναφορά στην πάγια θέση της Συμμαχίας Πολιτών ότι είναι επιτέλους καιρός η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει ουσιαστικές πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, για να δοθεί τέλος στις παράνομες ενέργειές της.