Ο Πρόεδρος να σεβαστεί το θεσμό του Εθνικού ΣυμβουλίουΕθνικό Συμβούλιο

Είναι αδιανόητο να αναλαμβάνει μονομερώς την ευθύνη χωρίς να ενημερώνει την πολιτική ηγεσία, να απαιτεί την ενότητα και εκ των υστέρων να μας καλεί απλά να επικροτήσουμε τις όποιες αποφάσεις έχει λάβει.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, είναι σαφές ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει επεξεργαστεί κάποιες ιδέες και τις έχει καταθέσει στα Ηνωμένα Έθνη και προφανώς και στην τουρκοκυπριακή ηγεσία. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε και για ένα έγγραφο-τρίπτυχο όπου παρατίθενται οι θέσεις τόσο της ελληνοκυπριακής πλευράς όσο και της τουρκοκυπριακής και που υπάρχουν συγκλίσεις και αποκλίσεις.

Ζητήσαμε κατ΄επανάληψη από τον κ. Αναστασιάδη όπως συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και την ώρα που η Τουρκία επιρρίπτει ευθύνες και προφανώς προωθεί την υλοποίηση του πλάνου Β της, το οποίο είχε ήδη σχεδιασμένο για αυτό και οδήγησε τις συνομιλίες σε αδιέξοδο, οφείλει ο Πρόεδρος να σεβαστεί το θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου και να λειτουργήσει συλλογικά. Η πολιτική ηγεσία, παρά τις διαφωνίες μας με την πολιτική του, έχει να προσφέρει απόψεις και εισηγήσεις στον κ. Αναστασιάδη. Είναι αδιανόητο να αναλαμβάνει μονομερώς την ευθύνη χωρίς να ενημερώνει την πολιτική ηγεσία, να απαιτεί την ενότητα και εκ των υστέρων να μας καλεί απλά να επικροτήσουμε τις όποιες αποφάσεις έχει λάβει.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Έχετε δει αυτό το τρίπτυχο;

Απάντηση: Όχι, ούτε το είδαμε ούτε ζήτησε την άποψη μας. Δεν ξέρουμε αν το έχουν δει άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ούτε καν για ζητήματα τακτικής δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας ο Πρόεδρος για το πώς μπορεί να διαχειριστεί την κρίση στην οποία βρισκόμαστε.

#ΕθνικόΣυμβούλιο #ΣυμμαχίαΠολιτών

1 view0 comments