Ο Πρόεδρος δεν έδωσε απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα για την επαναλειτουργία των σχολείων

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπάθησε σήμερα διά διαγγέλματος να καθησυχάσει τους πολίτες για την αιφνίδια απόφαση της Κυβέρνησης, ν’ ανοίξει όλες τις βαθμίδες των σχολείων στις 21 Μαΐου. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος δεν κατάφερε ν’ απαντήσει σε κανένα από τα σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμούς που έχουν προκύψει:

1. Είναι έτοιμα και προετοιμασμένα τα σχολεία μας να δεχτούν σε ασφαλείς συνθήκες τους μαθητές;

2. Μπορούν οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν και ταυτόχρονα να ελέγχουν τις υγειονομικές συνθήκες κάθε παιδιού;

3. Με ποιο καθεστώς θα εργάζονται οι γονείς που έχουν ένα ή και περισσότερα παιδιά που θα φοιτούν εναλλάξ;

4. Υπάρχει η δυνατότητα οι γονείς να αρνηθούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο;

5. Τι πρωτόκολλο θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που μαθητής ή λειτουργός σχολείου νοσήσει;

6. Αφού αποφασίστηκε να γίνουν 20000 tests κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς γιατί δεν έγιναν ήδη; Δεν θα έπρεπε με βάση τα αποτελέσματα που θα προέκυπταν από τα tests να κρινόταν το άνοιγμα των σχολείων;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες ερωτήματα που όφειλε ο Πρόεδρος να απαντήσει. Αντ΄αυτού επέλεξε να αοριστολογήσει.


Ως Συμμαχία Πολιτών είμαστε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων μόνο και εφόσον η επιστημονική ομάδα εγγυάται ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι μετά και τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας η εικόνα της προχειρότητας στους χειρισμούς του Υπουργείου όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, γιγαντώθηκε.

62 views0 comments