Ο Πολιτισμός πλήττεται από την κρίση της πανδημίας


Είναι γεγονός ότι οι επαγγελματίες και οι φορείς που δραστηριοποιούνται και βιοπορίζονται από τις τέχνες και τον πολιτισμό όπως το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική, τον χορό, την οπτικοακουστική βιομηχανία κ.α. βρίσκονται ενώπιον μιας οικονομικά αβέβαιης κατάστασης, μετά και τα εξαγγελθέντα μέτρα.  


Αυτό εκφράζεται άλλωστε και στην ανοικτή επιστολή που βρίσκεται ήδη στα χέρια του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας καθώς και τον διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών.  


Όπως είναι γνωστό οι δραστηριότητες που ασκούνται από αυτά τα επαγγέλματα παράγουν έσοδα κυρίως από ζωντανές καλλιτεχνικές δραστηριότητες που τη δεδομένη στιγμή έχουν ορθώς τερματιστεί προς διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, το γεγονός ότι κατά το παρελθόν υπήρξε αδυναμία θέσπισης μιας νομοθεσίας που να κατοχυρώνει την ιδιότητα των καλλιτεχνών, φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα σήμερα, δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης πραγμάτων.  


 Ως Συμμαχία Πολιτών, έχοντας υπόψη τα αιτήματα που καταγράφονται στην ανοικτή επιστολή από τους επαγγελματίες και φορείς του πολιτισμού προς τον αρμόδιο Υπουργό, καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να ανταποκριθεί θετικά μελετώντας τρόπους στήριξης.


Ντίνος Χριστοδουλίδης

Αντιπρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

111 views0 comments