ΚυπριακόΚυπριακό

Ο κ. Αναστασιάδης σέρνει την Κύπρο σε μια νέα Γενεύη χωρίς καμία προετοιμασία. Αυτοσχεδιάζοντας και προσπαθώντας για προεκλογικούς σκοπούς να κορυφώσει και πάλι τις προσδοκίες του λαού για επίτευξη λύσης, αποδέχτηκε να ανακοινωθεί η νέα Γενεύη προτού ετοιμαστεί το έγγραφο.

Πριν την όποια νέα Διάσκεψη έπρεπε να προηγηθεί διπλωματικός και πολιτικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για να διαφανεί αν υπάρχει κοινό έδαφος και προοπτική για επιτυχία της Διάσκεψης. Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να επωμιστεί την ευθύνη η Ελλάδα για την επιμονή της στο θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων.

Αναφορικά με το έγγραφο ως Συμμαχία Πολιτών ερωτούμε:

  1. Το έγγραφο θα είναι δεσμευτικό ή όχι;

  2. Θα είναι συμφωνημένο ή απλά καταγραφή των θέσεων των δυο πλευρών;

  3. Θα είναι έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών ή των δυο κοινοτήτων;

  4. Θα καταγράφει ερωτήματα για την ασφάλεια που θα πρέπει να απαντηθούν στη Διάσκεψη ή θα περιέχει και προτάσεις του κ. Άιντα;

Ως Συμμαχία Πολιτών και επιθυμούμε και αγωνιούμε για την επίλυση του Κυπριακού. Για τούτο και δεν αποδεχόμαστε τους αυτοσχεδιασμούς αλλά και την αδιέξοδη πολιτική του κ. Αναστασιάδη που το μόνο που επιτυγχάνει είναι απλά να διευκολύνει την Τουρκία να διαιωνίζει την κατοχή και τη διχοτόμηση και ακόμη χειρότερα να της δημιουργεί προϋποθέσεις για προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών μας.

Απαιτούμε επιτέλους για το Εθνικό μας ζήτημα μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική στρατηγική και όχι μια προεκλογική διαχείριση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΝέαΓενεύη #Κυπριακό

1 view0 comments