• Γραφείο Τύπου

Να δράσει άμεσα ο ΟΚΥπΥ για τα νοσοκομεία

Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την ανοργανωσιά, τη μίζερη κατάσταση στα νοσοκομεία και την έλλειψη στοιχειώδους εξοπλισμού οφείλουν να προβληματίσουν και να κινητοποιήσουν άμεσα όλους τους αρμόδιους και ιδιαίτερα τον ΟΚΥπΥ.


Είναι πλέον παραδεκτό το γεγονός ότι ο ΟΚΥΠΥ έχει καθυστερήσει πολύ την εφαρμογή της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακόμα και τριτοκοσμικές καταστάσεις στα νοσοκομεία, όπως η έλλειψη μαξιλαριών και σεντονιών.


Η μη αυτονόμηση ή η μη αποτελεσματική αυτονόμηση, διατηρεί πάρα πολλά μεγάλα ζητήματα ανοιχτά και ως εκ τούτου Κυβέρνηση και ο ΟΚΥπΥ πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες αυτονόμησης και εκσυγχρονισμού των κρατικών μας νοσηλευτηρίων ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών.


Η Συμμαχία Πολιτών δηλώνει για ακόμη μια φορά ότι θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του Υπουργού Υγείας αλλά και του ΟΚΥπΥ, ώστε όλα αυτά τα ανοιχτά ζητήματα και προβλήματα, με διαδικασία αποτελεσματικού διαλόγου, να τα οδηγήσουμε στην επίλυση τους, τάχιστα.

61 views0 comments