• Γραφείο Τύπου

Μπήκαν στην περίκλειστη πόλη οι Τούρκοι

Άλλη μια προκλητική ενέργεια της Τουρκίας υλοποιήθηκε, επιβεβαιώνοντας αυτό που ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε με τον πιο έντονο τρόπο εδώ και καιρό. Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει με παρεμβάσεις, καλοπιάσματα και επιχειρηματολογία.


Πρώτα εισέβαλε στην ΑΟΖ της Κύπρου και σήμερα πραγματοποιείται “συνάντησης στρογγυλής τραπέζης” στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων από την Ένωση Δικηγόρων Τουρκίας και στην παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου και του Υπ. Δικαιοσύνης της Τουρκίας.


Προειδοποιούμε εδώ και καιρό ότι η Τουρκία ανεβάζει τον βαθμό των προκλήσεων της σε σημείο που αισθανόμαστε έντονα ότι ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στην Μεσόγειο δεν είναι απομακρυσμένο.


Η αντιμετώπιση της κατάστασης, πέραν από τους Αμμοχωστιανούς που δικαίως διαμαρτυρήθηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας και την επιδιωκόμενη συνάντηση του Δήμου με την Ειδική Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, χρειάζεται και άλλες συγκεκριμένες κινήσεις.


Ήδη ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα να ανοίξει το Βαρώσι», υποδεικνύοντας μάλιστα ότι η περιοχή χαρακτηρίστηκε απαγορευμένη αλλά είναι έδαφος της «τδβκ».


Η κυβέρνηση πλέον οφείλει να επιδιώξει με κάθε δυνατό τρόπο ουσιαστικές κυρώσεις κατά της Άγκυρας. Αυτές πρέπει να έχουν ουσιαστικό, σημαντικό και πραγματικό κόστος στην οικονομία της ίδιας της Τουρκίας. Έτσι μόνο μπορεί ο Ερντογάν να αρχίσει να σέβεται διεθνές δίκαιο και θεμελιώδης αρχές και αξίες.

26 views0 comments