Μεταρρύθμιση ΤΑ και αναπτυξιακά έργα της Πάφου

Περιοδεία στους Δήμους Πάφου, Γεροσκήπου και Πέγειας πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου της Συμμαχίας Πολιτών Πάφου Λάκη Στυλιανίδη και άλλα στελέχη του κόμματος.


Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως συζήτησαν τα θέματα της τοπικής μεταρρύθμισης της ΤΑ γιατί σύντομα, όπως είπε, θα έχουν ενώπιον τους το νομοσχέδιο, ενώ ακολούθως θα ξεκινήσει στην Βουλή η όλη συζήτηση.  Θέλουμε είπε “ να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, τις απόψεις των Δημάρχων έτσι ώστε να διαμορφώσουμε και εμείς τις δικές μας θέσεις , έχοντας ολοκληρωμένη και πλήρη εικόνα και για τα θετικά και για τα αρνητικά, παρότι ως Συμμαχία Πολιτών είμαστε θετικά προσκείμενοι ως προς την μεταρρύθμιση της ΤΑ”.


Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ακόμη πως ο Δήμαρχος Πάφου τους ενημέρωσε για τα αναπτυξιακά έργα της Πάφου, εκφράζοντας παράλληλα ως Παφίτης την  ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Πάφος έχει μπει πλέον στην λογική του 21ου αιώνα, με πρωτοποριακά προγράμματα τα οποία θα κάνουν την πόλη να προχωρήσει με τομές που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις αλλά και στις ανάγκες που δημιουργούνται στις σύγχρονες κοινωνίες, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία και γνώση.  


“Ήταν εξαιρετική τιμή να φιλοξενήσουμε σήμερα στον Δ. Πάφου τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γ. Λιλλήκα” ανέφερε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου τον οποίο ενημέρωσαν για τα έργα ανάπτυξης τα οποία προωθούνται.


Την ίδια ώρα συνέχισε, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της μεταρρύθμισης της ΤΑ , η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο, αφού εντός των επόμενων ημερών και σε σύντομο χρονικό διάστημα το νομοσχέδιο θα βρίσκεται στην Βουλή και άρα θα αναμένουν από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι είναι από τις λίγες συναντήσεις του με κάποιον πολιτικό αρχηγό που συμφωνεί αλλά και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα της καινοτομίας, της έρευνας , της σύγχρονης τάσης που υπάρχουν γύρω από την οργάνωση και την ανάπτυξη των πόλεων.


Πρόσθεσε “πως είναι αυτό που πρέπει να αξιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια”.


(KΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ) 

1 view0 comments