Μαύρη Επέτειος 21ης ΑπριλίουΧούντα στην Ελλάδα

Μισός αιώνας κλείνει σήμερα από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα και ακόμη δυστυχώς βιώνουμε τις καταστροφικές του συνέπειες. Για μία ολόκληρη επταετία η δημοκρατία μπήκε στον γύψο και η χώρα μετατράπηκε σε μια απέραντη φυλακή. Αποκορύφωμα της δικτατορικής διακυβέρνησης της ξενοκίνητης χούντας των Αθηνών ήταν το εγκληματικό πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που έδωσε στην Τουρκία την αφορμή να διενεργήσει την εισβολή του 1974 και να κατέχει ως σήμερα το 37% των εδαφών της πατρίδας μας.

Στόχος όλων μας πρέπει να καταστεί η σθεναρή διεκδίκηση μιας δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό. Μιας λύσης που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες και θα συνάδει με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και με το διεθνές δίκαιο.

Η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος διδάσκει ότι η δημοκρατία είναι μια κατάκτηση που συνεχώς πρέπει να την προστατεύουμε και κυρίως να την εμβαθύνουμε. Ιδιαίτερα τώρα που οι Θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας πλήττονται, ιδιαίτερα τώρα που οι πολίτες αισθάνονται αγανακτισμένοι και οργισμένοι από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, οφείλουμε να εγκύψουμε και να δώσουμε λύσεις. Οφείλουμε συνεχώς να αγωνιζόμαστε για διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του πολίτη.

#ΣυμμαχίαΝέων #Χούντα #21Απριλίου

5 views0 comments