Λιμάνι ΛεμεσούΛιμάνι Λεμεσού

Καταστροφικές για τις κυπριακές εξαγωγές αλλά και για τον τουρισμό είναι οι αυξήσεις που επέβαλε η Eurogate. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη χειρίστηκε με τον χείριστο τρόπο τα οικονομικά μας συμφέροντα

Το λιμάνι Λεμεσού αποτελεί ζωτικό χώρο για την οικονομία της Κύπρου. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ωθούμενη από τις ιδεολογικές νεοφιλελεύθερες της εμμονές και τις κομματικές της αγκυλώσεις προχώρησε με κάθε προχειρότητα στην ιδιωτικοποίηση του με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις κυπριακές επιχειρήσεις.

Η μετάβαση έγινε χωρίς καμία πρόνοια για να αποφευχθούν όλα αυτά τα λάθη.

Η Κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε μέσα στους όρους της προσφοράς της το έμπειρο προσωπικό που εργοδοτούσε ο σύνδεσμος αδειούχων λιμενικών αχθοφόρων με αποτέλεσμα η έλλειψη εμπειρίας να καθυστερεί τις διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, καταστροφικές για τις κυπριακές εξαγωγές αλλά και για τον τουρισμό είναι οι αυξήσεις που επέβαλε η Eurogateαλλά και η εισαγωγή νέων χρεώσεων που καθιστούν μη ανταγωνιστικό το λιμάνι Λεμεσού και έχουν άμεσο αντίκτυπο στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Αυτό έπρεπε να είχε προβλεφθεί από την εποχή που εξέταζε η Κυβέρνηση τα συμβόλαια των ενδιαφερομένων. Το τραγικότερο δε είναι ότι στo εν λόγω συμβόλαιo δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη εγγύηση για το ποσό που θα λαμβάνει το κράτος από τηνEurogate. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη χειρίστηκε με τον χείριστο τρόπο τα οικονομικά μας συμφέροντα.

#ΛιμάνιΛεμεσού #ΣυμμαχίαΠολιτών

1 view0 comments