ΚυπριακόΚυπριακό

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμα ομολόγησε την πλήρη αποτυχία της πολιτικής που ακολούθησε στο κυπριακό τα τελευταία 4 χρόνια. Αποκάλυψε ότι ενόσω διαφήμιζε στο διεθνή παράγοντα τη διαλλακτικότητα του κ. Ακιντζί, στην τράπεζα των συνομιλιών εισέπραττε απανωτά Όχι από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη σε κάθε του εισήγηση και Πρόταση. Δυστυχώς η πολιτική του κ. Αναστασιάδη χρεοκόπησε και τώρα οδηγούμαστε σε αδιέξοδο των συνομιλιών. Η πρόταση του για συζήτηση των βασικών πτυχών της ασφάλειας και των εγγυήσεων έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού.

Ταυτόχρονα μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Τουρκία δεν φαίνεται να ενοχλείται από ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο γιατί προφανώς έχει έτοιμο πλάνο Β’ που θα θέσει σε εφαρμογή και αφορά την δημιουργία νέων τετελεσμένων.

Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή που απηύθυνε στο Εθνικό Συμβούλιο ο κ. Γιώργος Λιλλήκας, για σύγκληση μιας ειδικής συνεδρίας του Εθνικού για συζήτηση των ενδεχομένων αυτών, εις βάθος μελέτης των σεναρίων και των ενδεχόμενων κινήσεων της Τουρκίας έτσι ώστε να διαμορφωθούν προληπτικά μέτρα αποτροπής της δημιουργίας νέων τετελεσμένων.

Ένα σοβαρό κράτος πρέπει να είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο ακόμη και για το χειρότερο.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #ΝίκοςΑναστασιάδης

0 views0 comments