ΚυπριακόΚυπριακό

H επιμονή της Τουρκίας στην απαράδεκτη απαίτηση της όπως οι Τούρκοι απολαμβάνουν τις 4 ελευθερίες της ΕΕ είναι κατανοητή. Αντίθετα, ακατανόητη είναι η στάση του κ. Αναστασιάδη ο οποίος ενώ δηλώνει πως την απορρίπτει, αναμένει από την Κομισιόν να τοποθετηθεί και ο ίδιος με την ομάδα του την μελετά.

Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Αν εμείς αποδεχθούμε την τουρκική απαίτηση η Κομισιόν θα τετραγωνίσει τον κύκλο. Θα αποδεχθεί την απόφαση μας αλλά θα θέσει την Κύπρο υπό ειδικό καθεστώς με περιορισμό των δικών μας ελευθεριών. Η Κομισιόν θέλει να ξεφορτωθεί τον πονοκέφαλο που λέγεται κυπριακό και δεν θα συγκρουστεί με την Τουρκία για κάτι που θα έχει δεχθεί η Κύπρος.

Η ερμηνεία που ο κ. Ακιντζή επιχειρεί να δώσει στην τουρκική απαίτηση ότι τάχατες αφορά τις ελευθερίες που ισχύουν στα πλαίσια της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας είναι ανυπόστατη. Αν αυτό ζητά η Τουρκία τότε δεν έχει παρά να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας, δηλαδή να εφαρμόσει τη συμφωνία τελωνειακής ένωσης και με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οποιαδήποτε άλλη διαχείριση από μέρους του κ. Αναστασιάδη θα μας οδηγήσει σε αυτοπαγίδευση και εγκλωβισμό στην τουρκική τακτική με αποτέλεσμα, αντί οι συνομιλίες να εστιαστούν στην κατάργηση των εγγυήσεων και στην αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων θα εστιαστούν στην νέα τουρκική απαίτηση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

1 view0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης