ΚυπριακόΕσπεν Μπαρθ Ειντε

Επικρίναμε πρόσφατα τον κ. Έιντε για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τους εκβιασμούς και ιδιαίτερα τον εκβιασμό για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο για να προωθήσει τη διαδικασία των συνομιλίων πάνω σε μια διαφορετική βάση. Δυστυχώς ο κ. Έιντε αντί να συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος του Γ.Γ του ΟΗΕ ο οποίος είναι ταγμένος να υπηρετεί τις αρχές του καταστατικού χάρτη και το διεθνές δίκαιο, συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως ένας διαμεσολαβητής που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει μια διαδικασία στη ζωή χωρίς να ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της.

Ταυτόχρονα, όμως, είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Αναστασιάδη ότι η Πρόταση του ενδεχόμενα θα γινόταν μερικώς αποδεκτή και αυτό ήταν που επιχείρησε χθες ο κ. Έιντε με τις δηλώσεις του. Να ικανοποιήσει δηλαδή εν μέρη τον κ. Αναστασιάδη και εν μέρη τον κ. Ακιντζί και να οδηγηθούμε σε μια νέα Διάσκεψη χωρίς καμία προετοιμασία η οποία θα μας οδηγήσει ξανά στο ίδιο δίλλημα όπως ήταν και όπως το βιώσαμε στη Γενεύη: Είτε να αποδεχτούμε να ικανοποιήσουμε τις τουρκικές απαιτήσεις και να έχουμε μια λύση τουρκικών προδιαγραφών είτε να έχουμε επίσημη πλέον κήρυξη αδιεξόδου από τον ΓΓ ΟΗΕ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πρέπει ο κ. Αναστασιάδης επειγόντως να συγκαλέσει όπως του είχα ζητήσει και δεσμεύτηκε, ειδική συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να δούμε αυτά τα ζητήματα. Θα πρέπει επίσης ο κ. Αναστασιάδης να επαναφέρει στην ημερήσια διάταξη το θέμα των εποίκων το οποίο έχει εγκαταλείψει και δεν το συμπεριλαμβάνει ο ίδιος πλέον στις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #ΕσπενΜπαρθΕιντε

3 views0 comments