Κυπριακό - Φυσικό αέριοΕνώ η αφορμή που ο Ακιντζή επικαλέστηκε για αποχώρηση του, τον άφησε χωρίς κατανόηση από τη διεθνή κοινότητα, αδιέξοδο λόγω Φυσικού Αερίου θα στρέψει την πίεση προς την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Θα ικανοποιήσουμε και αυτή την τουρκική απαίτηση;

Οι συνομιλίες είναι το εργαλείο αναζήτησης της λύσης. Για να είναι όμως παραγωγικές θα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση για αμοιβαίους συμβιβασμούς που να μην παραβιάζουν τις αρχές του δικαίου.

Οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν υπό τους εκβιασμούς της Τουρκίας και με νέα κεκτημένα για την τουρκική πλευρά. Από την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών , είναι ξεκάθαρο πως βασικός όρος για την Άγκυρα είναι η αναστολή του ενεργειακού μας προγράμματος. Δεν δίστασε το Τουρκικό ΥΠΕΞ να μας προειδοποιήσει για χρήση όλων των μέσων προκειμένου να μας εμποδίσει να αξιοποιήσουμε τους υδρογονάνθρακες μας.

Θα ικανοποιήσουμε και αυτή την τουρκική απαίτηση; Αν όχι τότε θα έχουμε νέο αδιέξοδο και αποχώρηση από τις συνομιλίες. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι γνωστές πρωτεύουσες θα βρουν δικαιολογημένο το τουρκικό αίτημα για αναστολή των γεωτρήσεων μέχρι τη λύση του Κυπριακού. Ενώ η αφορμή που ο Ακιντζή επικαλέστηκε για αποχώρηση του, τον άφησε πλήρως εκτεθειμένο χωρίς κατανόηση από τη διεθνή κοινότητα, αδιέξοδο λόγω Φυσικού Αερίου θα στρέψει την πίεση προς την Κυπριακή Κυβέρνηση. Η ίδια αντίληψη υπάρχει και για το ζήτημα των τεσσάρων ελευθεριών για τους τούρκους υπηκόους.

Για άλλη μια φορά ο κ. Αναστασιάδης και αυτοί που τον στηρίζουν οδηγούν το Κυπριακό σε αυτοπαγίδευση, αδυνατώντας να αντιληφθούν πως διαπραγμάτευση υπό απειλές και εκβιασμούς μόνο αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει.

#Κυπριακό #ΣυμμαχίαΠολιτών #Φυσικόαέριο

4 views
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης