ΚυπριακόΚυπριακό

Όλοι όσοι έτρεφαν αυταπάτες και δημιούργησαν φρούδες ελπίδες στους πολίτες, οφείλουν να αναθεωρήσουν την πολιτική τους και να αντικρύσουν τη διαχρονική τουρκική στρατηγική και αδιαλλαξία.

Ζητούμε πρωτίστως από την Κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, να καταθέσουν επιτέλους μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το Κυπριακό, όπως έπραξε και η Συμμαχία Πολιτών με την κατάθεση της 60σέλιδης Πρότασης

Είναι πλέον φανερό ότι οι συνομιλίες μετά τα διάφορα Μοντ Πελεράν και τη Διάσκεψη της Γενεύης, έχουν βαλτώσει. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μπορεί πλέον να κρύψει τα αδιέξοδα που είναι αποτέλεσμα της τουρκικής αδιαλλαξίας αλλά και των δικών του λαθών, παλινδρομήσεων και αυτοσχεδιασμών.

Τώρα πια που κατέρρευσε το παραμύθι ότι δήθεν οι Αναστασιάδης-Ακιντζί πέτυχαν πολλές συγκλήσεις και βρίσκονται κοντά σε λύση, όλοι όσοι έτρεφαν αυταπάτες και δημιούργησαν φρούδες ελπίδες στους πολίτες, οφείλουν να αναθεωρήσουν την πολιτική τους και να αντικρύσουν την σκληρή πραγματικότητα: τη διαχρονική τουρκική στρατηγική και αδιαλλαξία.

Όλοι, αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οφείλουν να θέσουν την εθνική μας υπόθεση πάνω από την όποια ανάγκη αυτοδικαίωσης και κομματικής σκοπιμότητας.

Ως Συμμαχία Πολιτών για πολλοστή φορά ζητούμε σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου, όπου σε μια σοβαρή και υπεύθυνη συνεδρία θα γίνει ουσιαστική συζήτηση, μακριά από συνθήματα, με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικής ανατροπής των Τουρκικών σχεδιασμών και τη χάραξη μιας στρατηγικής ικανής να κάμψει την Τουρκική αδιαλλαξία για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επίτευξης μιας δίκαιης λύσης.

Ζητούμε πρωτίστως από την Κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, να καταθέσουν επιτέλους μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το Κυπριακό, όπως έπραξε και η Συμμαχία Πολιτών με την κατάθεση της 60σέλιδης Πρότασης για μια ολοκληρωμένη και υλοποιήσιμη Πρόταση Στρατηγικού Σχεδιασμού για ανατροπή της κατοχής μέσα από τη λύση του Κυπριακού.

#Κυπριακό #ΣυμμαχίαΠολιτών

2 views0 comments