ΚυπριακόΚυπριακό

Η λύση που διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οριστική διχοτόμηση η οποία θα φέρει τη δική μας υπογραφή και θα είναι νόμιμη.

Απαιτούμε να μας δώσει τα έγγραφα που αποτυπώνουν τις περιβόητες συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν. Μόνο έτσι θα διαφανεί ποιος λέει την αλήθεια και ποίος παραπλανεί τους πολίτες. Ο κ. Αναστασιάδης ή ο κ. Ακιντζί; Οι προφορικές δηλώσεις και δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη δεν έχουν πλέον καμία αξία.

Ο κ. Ακιντζί αδειάζει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και αποδομεί το μύθο των συγκλίσεων που οδηγούν τάχα στην επανένωση.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι θα ζούμε χωριστά μετά τη λύση. Αυτοί που θα έχουν δικαίωμα μόνιμης κατοικίας και παραμονής στο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος μετά τη λύση δεν θα ξεπερνούν το 20% του πληθυσμού του κάθε χωριού ή κάθε δήμου. Η επιστροφή περιουσιών θα αφορά το 1/3 της περιουσίας όπως ήταν και στο σχέδιο Ανάν και για αυτό το βάρος στο περιουσιακό θα δοθεί στις αποζημιώσεις. Όσο δε αφορά στο χάρτη ο κ. Ακιντζί ισχυρίζεται (και διερωτόμαστε που το βασίζει και αν ξέρει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε) ότι η συμφωνία θα κλείσει πάνω στον χάρτη που εκείνος κατέθεσε.

Αυτή είναι η επανένωση που διαπραγματεύεται και συμφωνεί ο κ. Αναστασιάδης; Αν ο διαχωρισμός των δύο κοινοτήτων δεν είναι διχοτόμηση τότε τι είναι κατά τον κ. Αναστασιάδη η διχοτόμηση;

Ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε σε λύση που θα ανατρέπει τα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής και που θα επιτρέπει σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους να ζούμε σε μικτά χωρία και πόλεις σε μια ελεύθερη χωρίς στρατεύματα, εποίκους και εγγυήσεις Κυπριακή Δημοκρατία, απολαμβάνοντας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας.

Η λύση που διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οριστική διχοτόμηση η οποία θα φέρει τη δική μας υπογραφή και θα είναι νόμιμη.

Δεν έχουμε αμφιβολία ότι ο κ. Αναστασιάδης θα μας πει ότι αυτά που είπε ο κ. Ακιντζί, αποτελούν τη δική του ερμηνεία. Για να τελειώνει αυτό το παραμύθι θα πρέπει επιτέλους ο κ. Αναστασιάδης να μας δώσει τα έγγραφα που αποτυπώνουν τις περιβόητες συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν. Συγκλίσεις οι οποίες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στηρίζονται σε ασάφειες οι οποίες αντί να επιλύουν τις διαφορές και τα προβλήματα τα κρύβουν κάτω από το χαλί. Ο κ. Ακιντζί δίνει την ευκαιρία στον κ. Αναστασιάδη να παρουσιάσει τα έγγραφα των συγκλίσεων για να πείσει όχι εμάς αλλά και τον κυπριακό λαό. Μόνο έτσι θα διαφανεί ποιος λέει την αλήθεια και ποίος παραπλανεί τους πολίτες. Ο κ. Αναστασιάδης ή ο κ. Ακιντζί; Οι προφορικές δηλώσεις και δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη δεν έχουν πλέον καμία αξία.

#Κυπριακό #ΣυμμαχίαΠολιτών

2 views0 comments