ΚυπριακόΗ απάντηση του κ. Αναστασιάδη ότι δεν πρόκειται να συζητήσει ΜΟΕ δεν μας καθησυχάζει. Πολλές φορές αυτοαναιρήθηκε. Η αστάθεια του κ. Αναστασιάδη μας δημιουργεί ανησυχίες για το αποτέλεσμα που θα έχει αυτό το δείπνο.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι συνομιλίες, πέρα από τις επιθετικές προκλήσεις της Άγκυράς ξεκίνησαν και οι όροι Ακιντζί για συζήτηση ΜΟΕ.

Η τουρκική πλευρά με όλους τους τρόπους αποδεικνύει ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η διαιώνιση της διχοτόμησης είτε μέσα από μια λύση τουρκικών προδιαγραφών είτε μέσα από ένα άκαρπο και αδιέξοδο διάλογο. Η απάντηση του κ. Αναστασιάδη ότι δεν πρόκειται να συζητήσει ΜΟΕ δεν μας καθησυχάζει. Πολλές φορές προηγούμενα ο κ. Αναστασιάδης αυτοαναιρήθηκε ακυρώνοντας με τις πράξεις του δημόσιες δηλώσεις και δεσμεύσεις του. Η αστάθεια του κ. Αναστασιάδη και οι παλινδρομήσεις του, μας δημιουργούν ανησυχίες για το αποτέλεσμα που θα έχει αυτό το δείπνο. Όσοι επιμένουν ακόμη να πιστεύουν ότι η τουρκική πλευρά μετά το τουρκικό δημοψήφισμα θα επιδείξει πνεύμα συναίνεσης τρέφουν αυταπάτες και καλλιεργούν αβάσιμες προσδοκίες στο λαό μας.

Ένας τρόπος υπάρχει για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία. Να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε μια διεκδικητική στρατηγική αξιοποιώντας και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην ΕΕ έναντι της Τουρκίας για να καταστήσουμε πραγματικά την κατοχή ασύμφορη. Ο στρουθοκαμηλισμός μπροστά στην πραγματικότητά το μόνο που πετυχαίνει είναι να επιτρέπει στην Τουρκία να κερδίζει χρόνο επεκτείνοντάς την κατοχή και τη διχοτόμηση.

#ΚοινωνικήΣυμμαχία #Δείπνο #ΜΟΕ #Κυπριακό

2 views
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης