Οι κυβερνώντες παραχωρούν το κρατικό λαχείο και με προίκα 10 εκατομ. το χρόνο!Κρατικό Λαχείο

H απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη να καταθέσει νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση του Κρατικού Λαχείου και η πρόθεση να συζητηθεί με την μορφή του κατεπειγόντως στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την πραγματική βούληση των κυβερνώντων για αντικατάσταση των κρατικών μονοπωλίων με τα ιδιωτικά.

Με την παραχώρηση σε ιδιώτη του Κρατικού Λαχείου και μάλιστα με «προίκα» 10 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο σε κέρδη δεν είναι ξεκάθαρο πως και με ποιο τρόπο εξυπηρετείται το "δημόσιο συμφέρον" έτσι ώστε να δικαιολογείται η αποξένωση της Υπηρεσίας κρατικού Λαχείου.

Την ίδια ώρα με την συμφωνία με ιδιώτη επενδυτή, οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με αριθμό πρακτόρων θα βρεθούν στον αέρα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι άδειες προς τους πράκτορες έχουν δοθεί από το κράτος για κοινωνικούς λόγους κυρίως σε άτομα με αναπηρίες και μια εξ αυτών δόθηκε στην Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις όσον αφορά τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση για ιδιωτικοποίηση του κρατικού λαχείου, να εξηγήσει τους όρους πλειοδότησης αλλά κυρίως να εξηγήσει πως και με ποιο τρόπο η απόφαση αυτή εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΚρατικόΛαχείο

0 views0 comments