Κούρεμα καταθέσεωνΚούρεμα καταθέσεων

Κλείνουν τέσσερα χρόνια από την εγκληματική αποδοχή του Προέδρου Αναστασιάδη για κούρεμα των καταθέσεων αλλά και την εξίσου εγκληματική συναίνεση κάποιων κομμάτων της Βουλής.

Ένα έγκλημα προσχεδιασμένο και καλά γνωστό στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αφού από τα έγγραφα της ΕΚΤ ξεκάθαρα αναφερόταν ότι από τον Ιανουάριο του 2013 συζητείτο το κούρεμα και το ξεπούλημα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Προφανώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ένιωσε κανένα πιστόλι στον κρόταφο. Γνώριζε αυτό το σενάριο, εξ΄ου και ο οικογενειακός του περίγυρος, έσπευσε να αποσύρει τα χρήματα του από τις κυπριακές τράπεζες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όφειλε να εξετάσει άλλες επιλογές όπως αυτή για εσωτερικό δανεισμό από τις καταθέσεις που υπήρχαν ήδη στο τραπεζικά μας ιδρύματα. Δυστυχώς όμως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν δεσμευμένος στους εταίρους του και η Βουλή κώφευε.

Το ληστρικό «κούρεμα» των καταθέσεων, η πώληση των παραρτημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, η μεταφορά του ELA από την Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου και τα μνημονιακά νομοσχέδια που υπερψηφίστηκαν στη Βουλή διέλυσαν την κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Τέσσερα χρόνια μετά οι συνέπειες είναι η ανεργία, η μετανάστευση των νέων μας, η καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο τεράστιος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ασφαλώς οι εκποιήσεις των περιουσιών του λαού μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κούρεμακαταθέσεων

2 views0 comments