Κυβέρνηση και ΕΕ επέτρεψαν μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κομπάρσο της Κυπριακής ΑΟΖ

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν σήμερα- μέσω δημοσιευμάτων στον Ε/κ Τύπο- τα σενάρια περί αναβολής του ενεργειακού προγράμματος απ’ όλες πλέον τις αδειοδοτημένες εταιρείες.

Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι η Κυβέρνηση δέχθηκε αμαχητί την εν λόγω εξέλιξη, αφήνοντας έρμαιο πλέον την Κυπριακή ΑΟΖ στις ορέξεις του Ερντογάν. Την ίδια ώρα η Ευρώπη συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα παρακολουθώντας απλά την Άγκυρα να εφαρμόζει απροκάλυπτα τις επεκτατικές της βλέψεις. Κυβέρνηση και ΕΕ επέτρεψαν την μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κομπάρσο της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους τουρκικούς στόχους. Η Άγκυρα θα συνεχίσει τις παράνομες ενέργειες εισβάλλοντας εκ νέου στην Κυπριακή ΑΟΖ, με την Ευρώπη να δειλιάζει να πράξει το χρέος της.

Η τουρκική οικονομία βουλιάζει μέρα με τη μέρα. Η Ευρώπη πρέπει να στοχεύσει στην Αχίλλειο πτέρνα του Ερντογάν. Η επιβολή ουσιαστικών οικονομικών κυρώσεων εκ μέρους της Ευρώπης, είναι η μόνη ασπίδα προστασίας απέναντι στα προκλητικά και επεκτατικά τουρκικά σχέδια εναντίον κράτους – μέλους.


Με την παθητική στάση που τήρησαν και τηρούν μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση καθώς και η ηγεσία της ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, μας μετατρέπουν απλά σε θεατές στο θέατρο που στήνει ο Ερντογάν εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

53 views0 comments