Κυπριακό - ΠτΔ - ΑινταΕσπεν Μπαρθ Εϊντε

Ως Συμμαχία Πολιτών συμφωνούμε έστω και με την αργοπορημένη καταγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την απαράδεκτη στάση του κ. Έιντε. Όμως οι κινήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη αποτελούν μνημείο έλλειψης στρατηγικής και πολιτικού ρεαλισμού. Εδώ και τέσσερα χρόνια ο κ. Αναστασιάδης δημιούργησε ένα κλίμα ευφορίας, κοινών οραμάτων και πολλών πιστοποιητικών καλής θέλησής της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν, ενώ ταυτόχρονα κώφευε όταν τον προειδοποιούσαμε για τις πραγματικότητες.

Ωφέλιμος πολιτικός δεν είναι αυτός που πανικόβλητος τρέχει να φορέσει φουστανέλα αλλά αυτός που προβλέπει, λαμβάνει τα μέτρα του και διαφυλάττει την πατρίδα και το λαό του ώστε κανείς να μην χρειαστεί να την φορέσει.

Δεν μπορεί ο Πρόεδρος να πολιτεύεται με ξεσπάσματα όπως οι δηλώσεις του για τον κ. Έιντε. Ο κ. Αναστασιάδης όφειλε να καταγγείλει από καιρό τη συμπεριφορά του κ. Έιντε στον Γ.Γ του ΟΗΕ. Μετά όμως και τις δημόσιες του τοποθετήσεις δεν βλέπουμε πως θα μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία τους στις συνομιλίες. Τώρα πια για να γίνουν παραγωγικές οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αντικατασταθεί ο κ. Έιντε.

Ταυτόχρονα καλούμε για άλλη μια φορά τον κ. Αναστασιάδη να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να συζητηθούν και να μελετηθούν οι πιθανές κινήσεις της Τουρκίας, ώστε να έχουμε προβλέψει για όλα τα ενδεχόμενα, από την πιο ήπια αντίδραση, μέχρι και το θερμό επεισόδιο και να προετοιμαστούμε με προληπτικά και αντιδραστικά μέτρα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΕσπενΜπαρθΕιντε #Κυπριακό

1 view0 comments