• Γραφείο Τύπου

Κυπριακό και αντιπολίτευση

Οι πολίτες ανησυχούν για το Κυπριακό. Αχρείαστη η αντιπαράθεση ΔΗΣΑΚΕΛ

Η Τουρκία κλιμακώνει με κάθε δυνατό τρόπο την επιθετικότητα και την προκλητικότητά της και συμπεριφέρεται ωσάν να της ανήκουν όλα. Το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, για το οποίο ως Συμμαχία Πολιτών εδώ και δυο χρόνια έχουμε προειδοποιήσει, είναι πλέον υπαρκτό, σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.


Το ενδεχόμενο ύπαρξης ακόμα και στρατιωτικής εμπλοκής, όπως έχει εκφραστεί από την Ελλάδα, καθώς και το γεγονός ότι η Τουρκία αγνοώντας κάθε πρόνοια του διεθνές δικαίου βρίσκεται στο οικόπεδο «8» της Κυπριακής ΑΟΖ, προκαλούν έντονη ανησυχία στους πολίτες.

Αντί λοιπόν να υπάρξει συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων προς αποτροπή των σχεδιασμών της Άγκυρας, η κοινή γνώμη με έκπληξη παρακολουθεί το κυβερνών κόμμα και το ΑΚΕΛ να ανεβάζουν τους τόνους, ενόψει προεκλογικής περιόδου(!)


Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ανούσια την όποια αντιπαράθεση τη δεδομένη στιγμή. Επαναλαμβάνουμε ότι οι ενέργειες που έχουν σημασία επί του παρόντος είναι η επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης και ικανότητας της Κύπρου και η επιβεβλημένη – πλέον - πανεθνική διάσκεψη.


Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται υπό απειλή από την Τουρκία και η διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής προς εξουδετέρωση της συμπεριφοράς της Τουρκίας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Οτιδήποτε άλλο αυτές τις ώρες είναι απλά άτοπο.


Ανδρέας Θεμιστοκλέους

Αναπληρωτής Πρόεδρος


6 views0 comments