ΚΥΠΡΙΑΚΟΚυπριακό

Αντί να επικεντρωνόμαστε στις μεταξύ μας διαφορές ας επικεντρωθούμε σε αυτά που η Τουρκία σχεδιάζει και ας προσπαθήσουμε συλλογικά και σε πνεύμα συναίνεσης να σχεδιάσουμε μια νέα πολιτική ικανή να ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι και πρωτοφανές και προκλητικό. Ο κ. Ακιντζί αποχώρησε από τις συνομιλίες με ένα γελοίο πρόσχημα και τώρα η ευθύνη για την επανέναρξη τους μετατίθεται στην Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία καλείται να αυτοαναιρηθεί και να ταπεινωθεί για να ικανοποιήσει άλλο ένα εξευτελιστικό αίτημα της τουρκικής πλευράς.

Ασφαλώς οι συνομιλίες είναι η πολιτική οδός για επίτευξη λύσης του Κυπριακού. Για να έχουν όμως θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δυο πλευρές. Συνομιλίες που επαναρχίζουν με βάση τους όρους και τους εκβιασμούς που θέτει η Τουρκία και ο κ. Ακιντζί δεν μπορούν να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα αλλά θα οδηγήσουν είτε σε νέο αδιέξοδο είτε σε λύση που θα ικανοποιεί την Τουρκία η οποία όμως θα απορριφθεί από την τεράστια πλειοψηφία του λαού.

Ο στρουθοκαμηλισμός του κ. Αναστασιάδη μπροστά στην πραγματικότητά το μόνο που πετυχαίνει είναι να επιτρέπει στην Τουρκία να κερδίζει χρόνο επεκτείνοντάς την κατοχή και τη διχοτόμηση.

Ως Συμμαχία Πολιτών απευθύνουμε έκκληση προς όλους: αντί να επικεντρωνόμαστε στις μεταξύ μας διαφορές ας επικεντρωθούμε σε αυτά που η Τουρκία σχεδιάζει και ας προσπαθήσουμε συλλογικά και σε πνεύμα συναίνεσης να σχεδιάσουμε μια νέα πολιτική ικανή να ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Είναι για αυτό το λόγο που ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε σε άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο ελπίζουμε να αρθεί στο ύψος των σοβαρών περιστάσεων.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

6 views0 comments