ΚυπριακόΚυπριακό

Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί τελείως. Επαναφέρει το Μπαρμπαρός και συνεχίζει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ. Με τις κινήσεις της η Τουρκία ουσιαστικά επιδιώκει να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες. Απώτερος στόχος της είναι να αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα ότι υπάρχει «διαφορά» μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση του Αιγαίου.

Αναγνώριση «διαφοράς» θα εγκλωβίσει την Κυπριακή Κυβέρνηση σε μια κατάσταση όπου δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων προτού επιλυθεί η λεγόμενη διαφορά.

Υποβάθμιση ή υποτίμηση της σοβαρότητας των γεγονότων θα προκαλέσει τεράστια αν όχι ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα. Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αντιδράσει άμεσα και να κινηθεί τόσο εντός των Ηνωμένων Εθνών όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρόπο που θα αποτρέπει την Τουρκία από τη συνέχιση των προκλήσεων.

Πρέπει πάραυτα να εκμεταλλευτεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην ΕΕ έναντι της Τουρκίας ώστε να ζητήσει τη λήψη οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την ΕΕ. Η αναβλητικότητα, η αναποφασιστικότητα και η παθητική συμπεριφορά της Κυβέρνησης την καθιστούν συνυπεύθυνη γιατί επιτρέπει στην Τουρκία να υλοποιεί τους στόχους της.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΣυμμαχίαΝέων #Κυπριακό

3 views0 comments