Κυπριακό - Αντίμετρα Τουρκίας για Διεθνή εντάλματα

Δημοσιεύματα φέρουν την τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει τη λήψη σειράς αντιμέτρων, ως απάντηση στην απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης.


Δυστυχώς για την Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία εμφανίζεται για άλλη μια φορά με γρήγορα αντανακλαστικά που βασίζονται στο σωστό στρατηγικό σχεδιασμό που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.


Δυστυχώς για το εθνικό μας ζήτημα, αποδεικνύεται ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση τρέχει συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις, με αυτοσχεδιασμούς και σπασμωδικές κινήσεις που δεν είναι ολοκληρωμένες.


Για αυτό και ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε επιτέλους το Εθνικό μας ζήτημα με σοβαρότητα και προνοητικότητα. Επιμένουμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν δυο θεσμοί που μπορούν να δημιουργηθούν με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων και διπλωματών για να δημιουργήσουμε τις ακόλουθες δομές στρατηγικής και πρόληψης:


1- ΜΙΣΑ: Μέτρα Ισοδύναμου Στρατηγικού Αποτελέσματος. Να προβλέψουμε και να καταγράψουμε τις επόμενες τουρκικές ενέργειες, τις επιπτώσεις πάνω στην Κύπρο και τα μέτρα με τα οποία θα απαντούμε σε κάθε κίνηση της Τουρκίας. Μέτρα που θα έχουν ισοδύναμο αντίκτυπο πάνω στην Τουρκία.


2- Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Η Κύπρος είναι από τις λίγες χώρες που δεν διαθέτει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Η ασφάλεια (Εθνική ή Κρατική) στο σύγχρονο κόσμο αντιμετωπίζεται ως μια σύνθετη υπόθεση. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας είναι απαραίτητος θεσμός για το Κράτος, ακόμη και μετά τη λύση του Κυπριακού.12 views0 comments