Κατώτατος Μισθός - Ευρωκοινοβούλιο

Χαιρετίζουμε την Πρόταση Ψηφίσματος, που κατατέθηκε  σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο με την οποία καλούνται όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να ορίσουν ότι το κατώτατο όριο των μισθών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέπεται να είναι χαμηλότερο από 750 ευρώ.


Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι τίθεται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αναγκαιότητα καθορισμού εθνικού κατώτατου μισθού. Όμως είναι απαραίτητο να καθιερωθεί ως υποχρέωση για κάθε κράτος μέλος να ρυθμίσει νομοθετικά εθνικό κατώτατο μισθό το ύψος του οποίου δεν πρέπει να είναι το ίδιο παντού αλλά προσαρμοσμένο στα εθνικά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.

Η Πρόταση Ψηφίσματος αποτελεί επιβεβαίωση της Πρότασης της Συμμαχίας Πολιτών για την αναγκαιότητα που υπάρχει για θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού στα 1125 ευρώ  για όλα τα επαγγέλματα.


Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στους μισθούς πείνας που δίνονται σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας κυρίως του ιδιωτικού τομέα και στους νέους επιστήμονες.


Μόνο έτσι θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, θα μειωθεί το κύμα μετανάστευσης των νέων επιστημόνων μας, θα μειωθούν τα επιδόματα που δίνει το κράτος στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες και θα αυξηθούν οι αγορές και οι  αποταμιεύσεις των νοικοκυριών.


Παναγιώτης Σαββίδης

Αναπληρωτής Πρόεδρος


2 views0 comments