Κάθοδος ΔΝΤ στην ΚύπροΔΝΤ

Τα χοντρά ψέματα για την έξοδο από το μνημόνιο και οι τραγικότητες της κυπριακής οικονομίας.

Το ψέμα ως γνωστό έχει κοντά ποδάρια. Αφού η Κυβέρνηση Αναστασιάδη μας βομβάρδισε επικοινωνιακά ότι βγήκαμε από το μνημόνιο, σήμερα επανέρχεται το ΔΝΤ στην Κύπρο για μια ολόκληρη εβδομάδα για να ελέγξει τα οικονομικά μας!

Ως Συμμαχία Πολιτών είπαμε πολλές φορές την αλήθεια στο λαό, εξηγώντας ότι μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του δάνειου, θα βρισκόμαστε υπό την επιτήρηση της Τρόικα και θα είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τις προσταγές της Τρόικα.

Ταυτόχρονα, μέχρι το 2031 η Κύπρος θα πρέπει να πληρώνει σε δόσεις τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ προς τους δανειστές της Τρόικα καθώς και σωρεία άλλων δανείων.

Τα πραγματικά οικονομικά επιτεύγματα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και των φιλομνημονιακών κομμάτων συνοψίζονται στα πιο κάτω τραγικά και αληθινά γεγονότα:

  1. Η ανεργία ανέρχεται στο 14,1% και οι νέοι μας συνεχίζουν να μεταναστεύουν.

  2. Οι τράπεζες με τις ευλογίες των φιλομνημονιακών κομμάτων , ξεκίνησαν διαδικασίες εκποιήσεων.

  3. Οι τράπεζες με τις ευλογίες των φιλομνημονιακών κομμάτων, ξεκίνησαν την πώληση δανείων σε ξένα επενδυτικά ταμεία.

  4. Ταυτόχρονα, στην υγεία η κατάσταση είναι τραγική αφού η Κυβέρνηση για να πάρει τα εύσημα της Τρόικας επέλεξε να κάνει αποκοπές από τον τομέα της δημόσιας υγείας παίζοντας με την υγεία των πολιτών.

  5. Το δημόσιο εξακολουθεί να λειτουργεί με ρυθμούς και διαδικασίες του 60.

  6. Οι ημικρατικοί οργανισμοί όχι μόνο δεν εκσυγχρονίστηκαν αλλά η Κυβέρνηση, δογματικά επιμένει να τους ξεπουλήσει.

  7. Στην τοπική αυτοδιοίκηση καμία μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει .

  8. Τέλος το περιβόητο success story δεν είναι τίποτα παρά η ληστεία/κουρέμα των καταθέσεων και των αξιογράφων των πολιτών, το ξεπούλημα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, την κοινωνική δυστυχία και τη μιζέρια.

#ΔΝΤ #Οικονομία #ΣυμμαχίαΠολιτών

0 views0 comments