• Γραφείο Τύπου

Ευχόμαστε ευτυχισμένο το νέο έτος, με όμορφους στόχους και πείσμα για να επιτευχθούν. Χρόνια πολλά.Το 2019 φεύγει, αφήνοντας μας δύσκολα και σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε.


Φεύγει, αφήνοντας μας το Εθνικό μας ζήτημα στην χειρότερη κατάσταση. Τα δεδομένα, οι πραγματικότητες και οι διακηρυγμένοι στόχοι της Άγκυρας μας έφεραν σε δυσμενή θέση. Οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο δεν είναι σπασμωδικές ή μεμονωμένες πράξεις. Είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής.


Το 2019 φεύγει αφήνοντας ένα στους τέσσερεις Κύπριους να βιώνει τον κίνδυνο της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Ο παραγόμενος εθνικός πλούτος συνεχίζει να κατανέμεται με πολύ άνισο τρόπο ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες. Αποτέλεσμα τούτου είναι να συρρικνωθεί η μεσαία τάξη και να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ των λίγων πολύ πλούσιων και των πολλών πολύ φτωχών.


Το 2019 φεύγει αφήνοντας μεγάλα και ουσιαστικά μέτωπα ανοιχτά στα θέματα της Παιδείας και της Υγείας. Φεύγει αφήνοντας δυσάρεστες αποκαλύψεις σκανδάλων, αποτέλεσμα της διαπλοκής και της έλλειψης διαφάνειας.


Αφήνει ανοιχτές πληγές στα θέματα της έμφυλης βίας, της παιδικής κακοποίησης, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.


Μπροστά μας έχουμε μια νέα χρονιά. Μια χρονιά που για να γίνει πραγματικά νέα, θα πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τα δυσάρεστα δεδομένα. Όλα μπορούν να αλλάξουν προς τα καλύτερο φτάνει να εγκαταλείψουμε τη μοιρολατρία και τον ωχαδερφισμό. Φτάνει να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να διεκδικήσουμε. Τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν αλλάζει με την αδράνεια. Για αυτό και ως Συμμαχία Πολιτών, αντικρίζουμε το 2020 με αισιοδοξία και ελπίδα. Γιατί πιστεύουμε στους πολίτες της Κύπρου. Πιστεύουμε ότι τα παθήματα θα γίνουν μαθήματα και οι πολίτες θα αντιδράσουν και θα αλλάξουν τις συνθήκες. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Για μια καλύτερη Κύπρο και μια καλύτερη κοινωνία. Ενωμένοι να σταθούμε απέναντι στους τουρκικούς προκλητικούς σχεδιασμούς και να τους ανατρέψουμε. Το 2020 θα γίνει μια νέα χρονιά μόνο αν εμείς την κάνουμε νέα.


Η Συμμαχία Πολιτών εύχεται σε όλους τους πολίτες της πατρίδας μας ευτυχισμένο το νέο έτος, με όμορφους στόχους και πείσμα για να επιτευχθούν. Χρόνια πολλά.

11 views0 comments