Ημερίδα με θέμα "Βία σε βάρος της γυναίκας. Πόσο δρόμο έχουμε ακόμα"Ημερίδα Συμμαχίας Γυναικών

Η βία γενικά είναι μια μάστιγα εναντίον της ανθρωπότητας. Πόσο μάλλον η βία ενάντια στη γυναίκα. Αυτό το είδος βίας όχι μόνο καταπατεί την ισότητα μεταξύ των δύο φίλων, αλλά προσβάλλει συνάμα την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια.

Το πιο πάνω θέμα, μαζί με όλες τις άλλες μορφές βίας, μας απασχολεί σοβαρά στη Συμμαχία Γυναικών. Με αφορμή λοιπόν τα αυξημένα καθημερινά περιστατικά βίας, η Συμμαχία Γυναικών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Δημοκρατών διοργανώνει ημερίδα με θέμα « Βία σε βάρος της γυναίκας. Πόσο δρόμο έχουμε ακόμα», στο Ξενοδοχείο Χίλτον στις 13 Μαΐου 9.30 – 13.00.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, η Νιγηριανή νομικός και ακτιβίστρια Hauwa Ibrahim γυναίκα σύμβολο αγώνα ενάντια στην βία και στην καταπίεση των γυναικών που έχει τιμηθεί με το βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης,

Διακεκριμένοι επιστήμονες από Κύπρο και Ελλάδα θα μιλήσουν για τη Σεξουαλική και την Ενδοοικογενειακή Βία, τα καταφύγια θυμάτων και για το Εμπόριο ανθρώπων, έτσι ώστε τα συμπεράσματα της ημερίδας να βοηθήσουν στον εντοπισμό των σοβαρών αυτών προβλημάτων που απασχολούν όχι μόνο τη Συμμαχία Γυναικών αλλά και όλη την κοινωνία.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Βίασεβάροςτωνγυναικών

0 views0 comments