Ημέρα κατά του καρκίνουΚαρκίνος

Η ποιότητα της υγείας των συμπολιτών μας και ο δημόσιος χαρακτήρας των νοσηλευτηρίων μας, με την υλοποίηση του ΓΕΣΥ, πρέπει να τεθεί ως εθνική προτεραιότητα.

Ημέρες όπως η σημερινή μας υπενθυμίζουν την ανάγκη σαν κοινωνία να σταθούμε στον πόνο και την θλίψη των πασχόντων με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Δυστυχώς δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει ταλαιπωρηθεί και θρηνήσει από την μάχη με τον καρκίνο.

Ως Συμμαχία Πολιτών είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που παλεύουν με την επάρατη νόσο και δηλώνουμε το καθήκον και την βούληση μας να αγωνιστούμε για το δικαίωμα τους για αξιοπρεπή ζωή με την ορθή λειτουργία του συστήματος Υγείας.

Οι ελλείψεις σε ακτινολογικά και σε δημόσια Ογκολογικά Κέντρα πέραν της Λευκωσίας είναι ένα μείζον ζήτημα που μας απασχολεί και μας προβληματίζει για την ποιότητα παροχής κρατικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.

Με τεράστια απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το θέμα της δημόσιας υγείας και της υλοποίησης του ΓΕΣΥ, να μετατρέπεται σε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων.

Με σωστή πρόληψη και παιδεία, εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό στην υγεία, αξιώνουμε ένα σύστημα Υγείας που να υπηρετεί τον πολίτη και της ανάγκες του.

Είναι λυπηρό εν έτη 2017- εάν θέλουμε να αυτοαποκαλούμαστε σύγχρονο κράτος- συμπολίτες μας με χρόνια προβλήματα υγείας να γίνονται επαίτες θεραπείας και να τους στερείται από το Κράτος το δικαίωμα της ζωής.

#Καρκίνος #ΣυμμαχίαΠολιτών

1 view0 comments