Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμούΤο bullying αφορά όλους. Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Όλοι, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνία, πρέπει να γίνουμε μέρος της λύσης του προβλήματος.

Ο σχολικός εκφοβισμός ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός, το Bullying αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Το φαινόμενο παρουσιάζει δυστυχώς αυξητικές διαστάσεις. Και τα θύματά του είναι μικρά παιδιά.

Παιδιά τα οποία υπόκεινται σωματική ή λεκτική βία, ή το συνδυασμό και των δύο, άνευ λόγου.

Το bullying αφορά όλους. Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Όλοι, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνία, πρέπει να γίνουμε μέρος της λύσης του προβλήματος.

Επιβάλλεται ο συντονισμός όλων των δυνάμεων, ο εντοπισμός και η επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη νεανική εγκληματικότητα. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών που καλούνται να προβάλλουν σωστά πρότυπα συμπεριφοράς. Ταυτόχρονα:

· Είναι απαραίτητη η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αναγνώριση και τη διαχείριση του προβλήματος.

· Είναι αναγκαία η διαρκής παρότρυνση και υποστήριξη των γονέων για την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία τους με το σχολείο.

· Απαιτείται να αναπτυχθούν προγράμματα προαγωγής της ψυχικής υγείας των μαθητών, τα οποία να εντάσσονται στο σχολικό πρόγραμμα.

· Απαιτείται να στελεχωθούν οι εκπαιδευτικές μονάδες άμεσα με ειδικούς ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

#Σχολικόςεκφοβισμός #ΣυμμαχίαΠολιτών

0 views
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης