ΓΕΣΥΓΕΣΥ

Κόμματα και ΠΑΣΥΔΥ επιβάλλεται επιτέλους να σοβαρευτούν και να πολιτευθούν υπεύθυνα γύρω από το θέμα του ΓΕΣΥ.

Ως Συμμαχία Πολιτών α ντιμετωπίζουμε την υγεία και την υλοποίηση του ΓΕΣΥ ως Εθνικό θέμα και θα παλέψουμε ασχέτως πολιτικού κόστους για την όσο πιο δυνατό γρήγορη και σωστή εφαρμογή του.

Την ώρα που οι πολίτες ταλαιπωρούνται και κυρίως κινδυνεύει καθημερινά η ζωή τους λόγω της εξαθλίωσης των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας, κόμματα και ΠΑΣΥΔΥ επιβάλλεται επιτέλους να σοβαρευτούν και να πολιτευθούν υπεύθυνα γύρω από το θέμα του ΓΕΣΥ.

Ενώ πλησιάζει η ώρα να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ, κάποια κόμματα θυμούνται νέα μοντέλα ΓΕΣΥ, δημιουργώντας πολλές υποψίες ως προς τις σκοπιμότητες τις οποίες εξυπηρετούν. Το σίγουρο είναι ότι δεν εξυπηρετούν το κοινό καλό και την υγεία των πολιτών. Για τούτο, καλούμε το κόμματα αλλά και την Κυβέρνηση να παραμείνουν σταθερά στις ομόφωνες αποφάσεις των συσκέψεων στο Προεδρικό. Όποιοι είχαν διαφορετική άποψη, όφειλαν να την θέσουν τότε. Οι εκ των υστέρων παλινδρομήσεις εξυπηρετούν μόνο εμπλεκόμενα συμφέροντα.

Ταυτόχρονα η απαράδεκτη απαίτηση της ΠΑΣΥΔΥ, δυναμιτίζει την προσπάθεια για ομαλή εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε την ΠΑΣΥΔΥ να συμπεριφερθεί με συναίσθηση της πραγματικότητας και αλληλέγγυα έτσι ώστε να υλοποιηθεί το ΓΕΣΥ χωρίς προσκόμματα.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να μην λειτουργήσει με προεκλογικά και ψηφοθηρικά κριτήρια απέναντι στην ΠΑΣΥΔΥ.

Ως Συμμαχία Πολιτών παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας για ταυτόχρονη ψήφιση και των δυο νομοσχέδιων με παράλληλες διαδικασίες διαχείρισης των επείγοντων προβλημάτων που τρέχουν. Αντιμετωπίζουμε την υγεία και την υλοποίηση του ΓΕΣΥ ως Εθνικό θέμα και θα παλέψουμε ασχέτως πολιτικού κόστους για την όσο πιο δυνατό γρήγορη και σωστή εφαρμογή του.

#ΓΕΣΥ #Υγεία

3 views0 comments