Η χαλάρωση μέτρων να μην φέρει χαλάρωση συμπεριφοράς – Κράτος & κοινωνία να παραμείνουν σ’ εγρήγορση

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας συμμορφώθηκε με τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί κατά του κορωνοϊού, μ’ αποτέλεσμα να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Η πανδημία όμως είναι εδώ, κερδίσαμε απλά μια μάχη και επιβάλλεται εγρήγορση από κοινωνία και κράτος για την ολοκληρωτική νίκη.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκε από πλευράς Κυβέρνησης δεν πρέπει να συνδυαστεί με χαλάρωση συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Τα μέτρα αποστασιοποίησης και προσωπικής υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά από το σύνολο της κοινωνίας. Η συμμόρφωση με τις οδηγίες των ειδικών είναι η μόνη αξιόπιστη συμβουλή που είναι ικανή να μας βγάλει από την κρίση της πανδημίας.


Την ίδια ώρα, το Κράτος θα πρέπει να θέσει σ’ επιφυλακή και να ενισχύσει τις αρμόδιες αρχές για επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων. Όποιαδήποτε χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων πιθανόν να μας οδηγήσει εκ νέου στο Lockdown, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται.


Παράλληλα το Κράτος πρέπει επιτέλους να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πλάνο στήριξης της Οικονομίας, νοικοκυριών και εργαζομένων. Συγκεκριμένοι τομείς βρίσκονται στο σκοτάδι για το τι μέλλει γενέσθαι. Επείγει ολοκληρωμένο πλάνο για την Παιδεία που ακροβατεί. Για τον Αθλητισμό που δεν είναι μόνο Ποδόσφαιρο. Για τον Πολιτισμό που απεγνωσμένα ζητούν καθημερινά στήριξη καλλιτέχνες και οργανωμένα σύνολα.

24 views0 comments