Η Συμμαχία Πολιτών για το προσχέδιο έκθεσης του ΓΓ ΟΗΕ

Το προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, «ξεπλένει» την Τουρκία για την επιθετικότητα και προκλητικότητα που επιδεικνύει, ενώ ενθαρρύνει τον Ερντογάν να συνεχίσει την επεκτατική του πολιτική.

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στη Συμμαχία Πολιτών, οι αναφορές του ΓΓ ΟΗΕ στο ζήτημα αναγνώρισης του ψευδοκράτους το οποίο αποκαλεί επανειλημμένως «βορρά». Αναμέναμε από τον κ. Γκουτέρες να στιγματίσει το κατοχικό καθεστώς το οποίο σε κάθε ζήτημα επιχειρεί να επιβάλει διαδικασίες που οδηγούν σ' αναγνώριση του. Αντ’ αυτού, έμμεσα αλλά σαφώς, αφήνει αιχμές κατά της νόμιμης Κυβέρνησης, ότι οι ανησυχίες της για αναγνώριση του ψευδοκράτους δυσχεραίνουν την κατάσταση.


Ο ΓΓ οφείλει να σέβεται τα ψηφίσματα του ΣΑ που κρίνουν το ψευδοκράτος ως αποσχιστικό και παράνομο και καλούν τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην το αναγνωρίσουν.


Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι το προσχέδιο της Έκθεσης του ΓΓ, προσφέρει πλήρη κάλυψη των παρανομιών και των προκλήσεων της Τουρκίας. Με ποντιοπιλατική προσέγγιση αναφέρεται στις προκλήσεις της Τουρκίας στο μεταναστευτικό και στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην ΑΟΖ της ΚΔ, εξισώνοντας θύτη και θύμα. Με τέτοιες προσεγγίσεις από τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος οφείλει να είναι ο θεματοφύλακας του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία όχι μόνο δεν έχει λόγο να εγκαταλείψει την επιθετική και επεκτατική της πολιτική αλλά αντίθετα ενθαρρύνεται να την κλιμακώσει.


Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση να μας ενημερώσει ποιος είναι ο στρατιωτικός μηχανισμός συνεργασίας που αναφέρεται στην έκθεση του ΓΓ ΟΗΕ και τι αρμοδιότητες έχει.

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης