Η Συμμαχία Πολιτών για τις ουρές για rapid test και επιτάχυνση εμβολιαστικού προγράμματος

Ατέλειωτες ουρές ταλαιπωρίας και δυσφορίας δημιουργούνται τα τελευταία 24ωρα, με τους πολίτες να στοιβάζονται για ώρες μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να εξασφαλίσουν rapid test.

Οι εικόνες που παρατηρούνται τις τελευταίες δύο μέρες στα σημεία όπου πραγματοποιούνται rapid test είναι ιδιαίτερα λυπηρές και ντροπιαστικές για το κράτος μας. Ενώ ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων, παραδέχθηκε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκληθούν ουρές, εντούτοις το κράτος δεν μερίμνησε για ν’ αποφευχθούν.


Ενώ οι Κυβερνώντες γνώριζαν τι θ’ ακολουθήσει, δεν φρόντισαν ούτως ώστε το κράτος να ανταποκριθεί στις προβλεπόμενες ανάγκες. Καλούμε έστω και τώρα τις αρμόδιες αρχές να αυξήσουν όσο χρειάζεται τα συνεργεία στα οποία πραγματοποιούνται τα rapid test, για να παρέχεται σε όλους εύκολη , γρήγορη και ασφαλής υπηρεσία.


Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο, το νέο πρόβλημα που εμφάνισε και σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού. Το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι πολίτες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τα συνεχή προβλήματα στην ιστοσελίδα της Πύλης Εμβολιασμού. Το κράτος είναι αυτό που πρέπει να προσαρμοστεί στη ζήτηση και όχι οι πολίτες στην προσφορά.


Για να καταφέρουμε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από το αδιέξοδο που μας οδήγησε η πανδημία, πρέπει να γίνουν όλα τα απαιτούμενα βήματα για επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.