Η Συμμαχία Πολιτών για τις εργασίες στη σημαία της ντροπής στον Πενταδάκτυλο

30 τόνοι κόκκινης και άσπρης μπογιάς θα χρησιμοποιηθούν για να βαφτεί εκ νέου ο Πενταδάκτυλος στα χρώματα της σημαίας του ψευδοκράτους. Ο κατοχικός ηγέτης επιθεώρησε χθες το σημείο όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «εθνικό και πνευματικό καθήκον το ξαναμπογιάτισμα» της σημαίας της ντροπής.

Είτε με τις πράξεις του είτε με τα λεγόμενα του, ο κατοχικός ηγέτης φροντίζει με κάθε ευκαιρία να στέλνει ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, παραμονές της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης που προτίθεται να συγκαλέσει ο ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό.


Την ώρα που κάποιοι επενδύουν σε νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο Τ/κ ηγέτης προκαλεί και δείχνει έμπρακτα τις προθέσεις του. Οι νέες προκλητικές ενέργειες του Τατάρ, αποτελούν ακόμα μία σταγόνα στο ήδη υπερχειλισμένο ποτήρι των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων.


Είναι γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους για τους οποίους η Συμμαχία Πολιτών υποδεικνύει ότι, ο ΠτΔ πρέπει ν’ αξιοποιήσει το χρονικό διάστημα πριν τη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, ούτως ώστε να πεισθεί ο ΓΓ ΟΗΕ ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος κοινού στόχου ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.


Αν και πασιφανέστατο, δυστυχώς πρέπει να πείσουμε τον Αντόνιο Γκουτέρες για τ’ αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχουν κοινές προθέσεις ανάμεσα στις πλευρές και το γνωρίζουμε εκ των προτέρων. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος σύγκλησης της διάσκεψης. Σε περίπτωση που τελικά η άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιηθεί, θα οδηγηθούμε σ’ ένα προδιαγεγραμμένο τέλος, κατά τ’ οποίο η Τουρκία θα «νομιμοποιηθεί» ν’ αλλάξει το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, με την ανοχή του ΟΗΕ.