Η Συμμαχία Πολιτών για τις εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου

Μεγάλη ανησυχία προκύπτει απ’ τις εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν χθες βράδυ στον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου στην Τουρκία, στα παράλια της Κύπρου. Οι εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε δεκάδες σπίτια της περιοχής.

Οι εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν χθες βράδυ στον πυρηνικό σταθμό του Άκκουγιου είναι η επαλήθευση όλων των φόβων που έχουμε εκφράσει μέχρι στιγμής ως Κίνημα, σε σχέση τόσο με το επίπεδο ασφαλείας του εν λόγω πυρηνικού σταθμού όσο και με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη γύρω περιοχή, στην οποία εντάσσεται και η Κύπρος.


Αν παρ’ ελπίδα προκύψει ένα μεγαλύτερης έκτασης ατύχημα απ’ το χθεσινοβραδινό, είναι απρόβλεπτοι οι κίνδυνοι για την Κύπρο. Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που προειδοποίησαν δημόσια για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η γύρω περιοχή, από την εγκατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο ενός πυρηνικού εργοστασίου.


Η Συμμαχία Πολιτών καλεί την Κυβέρνηση όπως κινητοποιηθεί και προβάλλοντας τους εν λόγω κινδύνους, να προσανατολιστεί προς άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για ακύρωση του πυρηνικού σταθμού του Άκκουγιου.