Η Συμμαχία Πολιτών για τις διαδοχικές αφίξεις μεταναστών

Μάρτυρες διαδοχικών αφίξεων μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, γινόμαστε και πάλι τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο απ’ την Τουρκία, τ’ οποίο υλοποιείται εδώ και μήνες, αφού ο Ερντογάν έκανε πράξη τις απειλές του, ότι δηλαδή θ’ ανοίξει τις πύλες στους μετανάστες προς την Ευρώπη.


Η ευρωπαϊκή Κύπρος υπόκειται ακόμα μία επίθεση απ’ την κατοχική Τουρκία. Αναμένουμε απ’ την Κυβέρνηση όπως καταγγείλει την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα ευελπιστούμε σε μία ουσιαστική αντίδραση από πλευράς ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει τη συμφωνία που έχει με την ΕΕ για όλα τα κράτη – μέλη. Σ’ αντίθετη περίπτωση η Άγκυρα θα επιχειρήσει να «βουλιάξει» τα κράτη – μέλη από μετανάστες, τους οποίους ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως εργαλείο για μοχλό πίεσης προς την ΕΕ, για να πετύχει τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας.


Πολλά κράτη – μέλη έχουν φτάσει στα όριά τους, απ’ τον υπερπληθυσμό μεταναστών που φιλοξενούν στις υποδομές τους. Ανάμεσα σ’ αυτά τα κράτη – μέλη είναι και η Κύπρος, η οποία αυτή τη στιγμή έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών σ’ αναλογία πληθυσμού στην Ευρώπη.